In 2019 I created an installation for the Hortus Botanicus in Leiden, during their Summer Solstice Festival. The installation featured the smells of healing plants, the theme of the exhibition. People were invited to smell the scents and guess to which plant the flowers belong, and what their healing powers were.

 

“Laat u verrassen door verschillende muzikale optredens zoals dat van Popkoor Prestige – die tevens de openingsact van de avond verzorgt – maar ook van the Stream en Bovenste Knoopje Open. In het kader van onze zomertentoonstelling Beter met planten komt u door middel van uiteenlopende activiteiten meer te weten over geneeskrachtige planten.

Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de geurinstallatie van Attic Lab Perfumes of leer meer over het gebruik van planten in de traditionele Chinese geneeskunde onder het genot van een kopje Chinese kruidenthee. Ook is dichter Lars van der Werf weer van de partij; uit zijn typemachine tovert hij voor u een versje op maat. In de Oude Sterrewacht start vanaf 19.30 uur elk halfuur een inlooprondleiding. Lekkere trek? De medewerkers van het Hortus Grand Café staan voor u klaar. U bent van harte welkom op vrijdag 21 juni van 19.30-00.00 uur. Voor het volledige programma en aanvullende informatie gaat u naar onze website.

 

https://www.hortusleiden.nl/pers/pers-archief/midzomernacht-21-juni-2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *